Elektroniska lås för ökad trygghet

Om du vill förenkla din tillvaro och slippa otympliga nyckelknippor, kan du lösa problemet och ändå känna dig trygg genom att skaffa elektroniska lås.

Den som tappat en nyckelknippa med nycklar till flera olika dörrar, kan känna sig osäker en längre tid. Efter att ha sökt efter nyckelknippan på de mest olika ställen kan det bli aktuellt att ringa en låssmed. Hon eller han kan visserligen komma mer eller mindre direkt men det kostar pengar. Men den allt överskuggande frågan är om nyckelknippan kommit i orätta händer.

Idag smyger sig modern teknik in på de flesta områden. Smarta lösningar med digital teknik som förlitar sig på ettor och nollor kan öppna dörrar. Inte helt olikt den magi som omger folksagan om Aladdin. Den som lämnar sitt hem kan ändå ha fjärrkontroll över sina olika dörrar. Med några knapptryck på mobiltelefonen kan dörrar för barn och grannar öppnas.

Öppna dörrar med elektroniska lås

Oskar och Viktoria tänker flytta ut från sin lägenhet och skall bygga sitt första hus. Barnen går de första åren i skolan. Såväl barnen som de vuxna har datorer och elektronisk utrustning av olika slag som kan vara attraktiva för tjuvar och andra obehöriga gäster. “Måste vi gå omkring med tunga nyckelknippor till dörrarna i vårt nya hus?”, frågar Viktoria. “Du jobbar ju inom elektronikbranschen och det måste väl finnas moderna och smarta lösningar för att stänga och öppna dörrar”, säger hon till Oskar.

Oskar tar på sig att undersöka vad som är möjligt. “Det vore rätt smart om man kunde öppna och låsa på distans via sin mobiltelefon”, tänker han. Hans föräldrar brukar ibland komma på besök oaviserat och ofta när ingen i familjen är hemma. Att då kunna släppa in dem i värmen innan någon i familjen kommer hem vore utmärkt. Elektroniska lås gör detta möjligt!

Läs mer information och tips för dig på webbplats: nimly.se